Gauselmann otworzył nowy budynek biurowy na Merkur Allee

Po zaledwie 12 miesiącach budowy i inwestycji E4m, nowy budynek biurowy grupy Gauselmann w Merkur Allee pod koniec września został przekazany przyszłym użytkownikom, oddziałowi „Spielbetriebe” pod kierownictwem Dietera Kuhlmanna, członka Zarządu Firmy.

Richard Grobecker, szef Merkur Immobilien, był bardzo zadowolony z terminowej realizacji przez partnera budowlanego Kögela Bau z Bad Oeynhausen.

W końcu musieliśmy poradzić sobie z ponad 40 dniami złej pogody podczas tej budowy
– powiedział kierownik projektu.

Przedsiębiorcy Paul i Armin Gauselmann byli szczególnie szczęśliwi, że wąskie gardło w przestrzeni biurowej ich firmy dobiegło już końca.

Trzypiętrowy budynek administracyjny o łącznej powierzchni 2500 metrów kwadratowych jest wykorzystywany przez dział biznesu Spielbetriebe, który oprócz około 700 miejsc w Niemczech i innych krajach europejskich, obejmuje również dziesięć licencjonowanych kasyn państwowych, pięć kasyn na statki wycieczkowe i cztery kasyna online na rynkach licencjonowanych. Około 8500 z ponad 13 000 pracowników Grupy Gauselmann pracuje w tym dziale. Ciągły wzrost w tym obszarze biznesowym wymagał więcej miejsca w firmie – stąd zrodził się pomysł stworzenia nowego kompleksu biurowego w Espelkamp.

Nowy budynek oferuje do 130 miejsc pracy w 50 biurach. Budynek, który zajmuje powierzchnię 1 000 metrów kwadratowych na parterze i na pierwszym piętrze, ma 20 metrów głębokości i 50 metrów długości. Powierzchnia zabudowana na drugim piętrze obejmuje 700 metrów kwadratowych. Chociaż wygląd nowego budynku jest dostosowany do istniejących obiektów, całkowicie przeszklone wejście wprowadziło również nowe akcenty.

W przypadku planowania nowego budynku, potrzeby związane z użytkowaniem zostały wcześniej wyraźnie sprawdzone i określone. Niezależnie od tego, czy chodziło o najnowszą technologię medialną w przezroczysto zaprojektowanych salach konferencyjnych, o tworzenie ciągów komunikacyjnych czy przestrzeni użytkowej dla kopiarek, archiwów i kuchenki do kawy – wszystkie życzenia i wymagania zostały uwzględnione w rysunkach planów pięter. Na wyższych piętrach okna sięgające od podłogi do sufitu zapewniając wypełnienie światłem i przyjazną atmosferę pracy. Uwzględniono również ochronę klimatu i środowiska naturalnego: wszystkie wymogi rozporządzenia w sprawie oszczędności energii zostały spełnione w stopniu nawet większym niż wymagał tego ten nowy budynek.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *